nexium online india cheap propecia finasteride prednisone generic name trade name order priligy where to buy tramadol online topamax tingling face generic clomid good cipro hc otic online doxycycline hyclate 100mg online buy amoxicillin trihydrate clavulanate potassium retin a micro generic buy dapoxetine in singapore celebrex for sale online buy antibiotics acne buy isotretinoin from uk generic effexor not working how much generic lipitor cost xenical online pharmacy dubai acyclovir generic drug zovirax online order proscar finasteride propecia side effects online pharmacy in the united states generic imitrex available buy non prescription cymbalta online buy nolvadex in australia lasix online bestellen neurontin for pain ventolin to buy buy zithromax online store buy fluconazole online
sl_5.jpg
HOME
  VIJESTI Servisne Informacije  
 
Sarajevo
9°C
[Details]
   

Svečano otvoren Dom za stare osobe u Sarajevu
četvrtak, 16 Decembar 2010 15:51
ilidzaU Sarajevu je danas svečano otvorena socijalna ustanova Dom za zaštitu starih osoba "Dom penzionera Green" Ilidža, koji broji 150 kreveta u jednokrevetnim, dvokrevetnim i višekrevetnim sobama.

Korisnici doma bit će pod 24-satnim nadzorom medicinskog osoblja, a njega će im se pružati u zavisnosti od potrebe i sposobnosti korisnika.

U zavisnosti od potrebe stanovnika doma cijena mjesečnog boravka iznosit će od 290 do 900 KM.

Ovaj dom svečano je otvorio načelnik Općine Ilidža Amer Ćenanović koji je u pozdravnom govoru naglasio značaj ovakvog doma budući da se tako otvaraju i nova radna mjesta.

Inače dom, najveći u privatnom vlasništvu, osigurao je 17 radnih mjesta za specijalizirane osobe za brigu o starim ljudima, a koji će završiti i poseban kurs za brigu o ovoj kategoriji ljudi.

Svečanom otvaranju doma prisustvovala je i direktorica Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo Mirsada Poturković koja je predložila da bi 20 soba, koje još nemaju određenu namjenu, mogle biti iskorištene kao prihvatni centar.

Prvobitna ideja, ističe za Fenu predsjednik Upravnog odbora doma Fadil Budnjo, bila je da se tih 20 soba iskoristi za smještanje mlađih osoba paraplegičara kojima bi bila osigurana okupaciona terapija.

On je objasnio da će se voditi računa o ishrani korisnika doma, njezi, ali primarni cilj otvaranja ovakvog smještaja je da i ljudi u poznoj dobi budu adekvatno zbrinuti u uvjetima dostajnih čovjeka.

Dom je otvoren za sve zainteresirane osobe kako iz Kantona Sarajevo, tako i iz cijele BiH, ali i inostranstva.
 
 
HOME
Copyright © 2016 :: PATRIA ::
Design Studio MRAK